Pavasarį pasineriame į kvapų ir garsų karalystę. Gyvendami gamtos prieglobstyje, parkų, miškų, sodų nė neįsivaizduojame be įvairiausių paukščių balsų ir giesmelių. Tad kovo 10 d. Kauno lopšelyje darželyje „Liepaitė“ visa bendruomenė dalyvavo renginyje „Mes iškelsim inkilėlį“.

Renginio metu pedagogai ir vaikai negailėjo gražių eilėraščių paukšteliams, dainavo daineles, žaidė lietuvių liaudies žaidimus, klausėsi paukštelių pamėgdžiojimų. Vaikai su džiaugsmu dalyvavo mini viktorinoje, čia jie galėjo pasitikrinti savo žinias apie sparnuotuosius mūsų draugus.

Visi su nekantrumu laukė kada bus įkelti vaikų pačių dekoruoti inkilėliai. Įkėlus inkilėlius vaikai savo pagamintus paukštelius apgyvendino mūsų darželio kalnelyje.
Tegu vaikai išmoksta gerbti, saugoti, tausoti, tai ką pažįsta, tai kas juos supa. Siekime, kad vaikai pajustų, suprastų, kad žmonės mūsų planetoje gyvens tol kol: žemėje kvepia žolės, žydi gėlės, spindi vandenys, čiurlena upeliai, ošia miškai, klykauja gervės, tol kol žmogus ir gamta yra ir bus draugai.

Mes iškelsim inkilėlį Akimirkos

x